Spygliuočių pumpurų ir spyglių nuoviras – natūralus antioksidantas

„Sakingų spygliuočių, tokių kaip pušys ar eglės, pumpuruose ir spygliuose yra daug veiksmingų medžiagų, padedančių išlaikyti gerą nuotaiką ir stiprią sveikatą“, – teigia jaunoji tyrėja Ieva Jakučionytė.

Juose yra antibakterinių, antioksidacinių savybių, iš jų pagaminti preparatai padeda išvengti peršalimo ligų, sustiprinti imuninę sistemą, sumažinti uždegimų tikimybę.

Norėdami gauti bent dalelę šių medžiagų, namuose nesunkiai galime pasigaminti medžiotojų ir karių mėgstamo gėrimo, kuris pasižymi neįprastu skoniu ir vaistinėmis savybėmis, receptą. Gėrime yra aštuonis kartus daugiau vitamino C, nei stiklinėje apelsinų sulčių. Ši arbata skatina tulžies sulčių ir šlapimo išsiskyrimą, tad ji nepatartina žmonėms, sergantiems inkstų ligomis ir turintiems problemų su šlapimtakiu.

Šį gėrimą pasigaminti yra labai paprasta. Vienai porcijai pasigaminti pakanka saujos sakingo spygliuočio, tokio kaip pušis ar eglė, spyglių ir pumpurų. Juos nuplovus ir sudėjus į puodelį ar arbatinį užplikyti verdančiu vandeniu ir uždengus palikti 10min. Gėrimas puikiai šildo, yra aitroko, bet malonaus skonio ir viliojančio kvapo.

„Šią arbatą pirmą kartą paragavau vasaros mokykloje. Mums su drauge ją parekomendavo stovyklos vadovas, kuris pasakojo apie senelį, tarnavusį armijoje ir daug laiko praleidusį miške. Arbata mums patiko dėl puikaus aromato ir gaivaus skonio“, – savo mintimis dalinosi jaunoji tyrėja.

Rugsėjo 23 dieną „Tyrėjų naktis“ jus kviečia artimiau susipažinti su augalų pasauliu Vilniaus,  Klaipėdos ir Šiaulių botanikos soduose. Atviruose renginiuose bus pasakojama apie tai, kaip augalus pritaikyti grožiui ir sveikatai, aplinkos gražinimui, apie augalų paplitimą, kilmę ir net galėsite pabandyti augalus klonuoti!

„Tyrėjų naktį“ rengia Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga kartu su Kauno technologijos universitetu, Klaipėdos universitetu, Lietuvos energetikos institutu, Socialinių inovacijų institutu, Šiaulių universitetu, Vilniaus Gedimino technikos universitetu ir Vilniaus universitetu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *